Arabuluculuk, hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir “Alternatif Uyuşmazlık Çözümü” (ADR) yöntemidir. Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri içinde giderek önemi artmaktadır. Hukuk uyuşmazlıklarının hızlı, ekonomik ve kolay çözümünü temin eden yeni ve çağdaş bir yöntemdir ve yaygınlığı tüm dünyada artmaktadır. Arabuluculuk; tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden ya da mahkeme yönlendirmesiyle çözmelerinde kullanabilecekleri en etkin yöntemdir.
HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA TEMEL
ARABULUCULUK EĞİTİMİ
Eğitim İçeriği
Kimler Katılabilir?
22 Haziran 2012 tarih ve 28331 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6325 sayılı “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu” ile 26 Ocak 2013 tarih ve 28540 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği” kapsamında Hukuk Fakültesi mezunu ve min. 5 yıllık kıdeme sahip olan kişiler yetkili kurum tarafından verilen eğitimi aldıktan sonra Adalet Bakanlığının yapacağı sınavda başarılı olup; arabuluculuk siciline kayıt yaptırarak faaliyete başlayabileceklerdir.
- Çatışma Teorisi
- Arabuluculuk Nedir ?
- Arabuluculuk Sürecinin Temel İlkeleri
- Arabulucu Kimdir ?
- Arabuluculuğun Aşamalarının Gözden Geçi
- Arabuluculuğun Aşamaları: Hazırlık Aşaması ( 1 )
- Arabuluculuğun Aşamaları: Başlangıç Aşaması (2)
- Arabuluculuğun Aşamaları: İnceleme Aşaması (3)
- Arabuluculuğun Aşamaları: Müzakere Aşaması (4)
- Arabuluculuğun Aşamaları: Sonuç/Anlaşma Aşaması (5)
- Uygulama Eğitimi
- Arabuluculuk Mevzuatı
- Arabuluculukta Etik
11 Ocak 2025 – 2 Şubat 2025
- Diploma Fotokopisi
- 5 yıllık kıdem gösterir belge Kimlik Kart’ının veya Nüfus Cüzdanının fotokopisi / Veya Ekran Görüntüsü
- Ödeme dekontu
- Yoğunluk nedeniyle evrakları tamamlanmış şekilde yollamanız/getirmeniz önemle rica olunur.
- Arabuluculuk Eğitimi Sertifika Programına mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip hukuk fakültesi mezunu olanlar katılabilirler.Eğitime katılmak isteyen adayların 30 Nisan 2022 tarihinde 5 yıllık mesleki kıdem şartını sağlayabilir durumda olmaları gerekmektedir. Hukuk fakültesi mezuniyeti ve herhangi bir meslekte 5 yıllık kıdeme sahip olmak aranan bu şart için yeterlidir. Başvuru koşullarının sağlanması katılımcının sorumluluğundadır.
- Gruplar Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından onaylandıktan sonra ÜCRET iadesi mümkün değildir.
- Yetkili devlet kurumlarınca Covid-19 pandemisi dolayısıyla sokağa çıkma yasağı vb tedbirlerin ilan edilmesi durumunda duyuruda olan program takvimlerinde değişikliğe gidilebilecektir.
- MALTEPESEM, programların duyuru ve uygulama aşamalarında gerekli gördüğü her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.
- İlgili programın kontenjanı sınırlı olduğundan, MALTEPESEM tarafından kesin kayıt hakkı tanınan ve eğitim programı ödemesini gerçekleştiren katılımcılardan; ilgili programın başlama tarihinden 2 hafta öncesine kadar (program ilgili daire başkanlığınca onaylanmadan) MALTEPESEM’e programa katılamayacağına dair yazılı başvuruda bulunanlar hariç, katılımcının programa katılıp katılmamasına bakılmaksızın herhangi bir geri ücret ödemesi yapılmayacaktır.
MALTEPE ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ
TÜRKİYE İŞ BANKASI
MARMARA EĞİTİM KÖYÜ ŞUBESİ
IBAN NO: TR04 0006 4000 0011 2650 0500 25
Önemli Not: Ödemeler yapılırken açıklama kısmına mutlaka T.C Kimlik numarası isim soy isim ve mail adresleri yazılması gerekmektedir.
Mail adresleri e-arşiv fatura düzenleneceğinden ötürü kişilerin tarafına iletilebilmesi için gerekmektedir.
Eğitim Tarihi/Süresi
11 Ocak 2025 – 2 Şubat 2025
Lokasyon
Maltepe Üniversitesi Kampüsü / Yüzyüze Eğitim
Eğitim Ücreti
10.000 TL (KDV Dahil)
Eğitim Koordinatörü
Çiçek Akcan 0532 448 34 76
Adnan Bayrak 0538 780 75 08
maltepesem@maltepe.edu.tr
Kayıt Formu